Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu sekä saneerausrakentamiseen että uudiskohteisiin.
Pumppu ottaa lämpöenergian talteen ilmasta.

Tämän hetkiset ilma-vesilämpöpumput pienentävät lämmityslaskua noin 40 - 50%

Kauemmin markkinoilla ollut maalämpöpumppu on jo monelle tuttu. Maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumpun ero näkyy nykypäivänä lähinnä aloitusinvestoinneissa.  Maalampöpumppu tarvitsee porakaivon, mutta ilma-vesilämpöpumpussa ei kaivoa käytetä.  

Ilma-vesilämpöpumppu voidaan asentaa jo olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysverkostoon,joka on toiminut esimerkiksi öljylämmityksen kanssa.

Jos sinulla on suora sähkölämmitys ja olet ajatellut asentaa ilma-vesilämpöpumpun, tarvitset patteriverkoston tai lattialämmitysputkiston. Keskimäärin patterilinjojen asentaminen kestää noin 3 päivää. Vesikiertoisen lattialämmityksen remontti on aina tapauskohtainen ja siihen kannattaa pyytää ammattilainen paikan päälle arvioimaan kohde.

Minkä kokoinen ilma-vesilämpöpumppu minulle?

Jokainen talo on yksilö ja jokaisessa talossa on oma energian tarpeensa. Laskemme sinulle talosi energian tarpeen ja suosittelemme sitä kautta oikeankokoista pumppua sinulle.

Energian tarve koostuu talon rakenteesta, kuinka monta ihmistä taloudessa asuu ja millainen käyttötarve perheellä on, talon neliömäärästä ja lämmitettävän tilan määrästä.

Mitä ilma-vesilämpöpumppu maksaa?

Ilma-vesilämpöpumppu maksaa asennettuna keskimäärin 10 000 - 15 000 euroa. Kustannuksia voi alentaa anomalla valtion energiatukea tai käyttämällä kotitalousvähennystä. Kun ottaa huomioon mahdolliset vähennykset sekä energian tuotossa saatava säästö, on ilma-vesilämpöpumpun takaisinmaksuaika keskimäärin noin 5-7 vuotta.

Kenelle ilma-vesilämpöpumppu sopii?

- Ihmiselle, joka arvostaa helppohoitoisuutta
- Ihmiselle, jolle ekologisuus on lähellä sydäntä
- Perheelle, joka haluaa säästää lämmityskustannuksissa
- Perheelle, joka haluaa nostaa asunnon arvoa

Varaa maksuton ilma-vesilämpöpumpun kartoituskäynti >>