Ilmalämpöpumppu


Ilmalämpöpumpulla voidaan sekä lämmittää että kesäisin viilentää asuntoa.

Yleisesti ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä sähkö- tai öljylämmityksen rinnalla. Tällä tavalla saadaan huomattavia säästöjä lämmitysenergian suhteen.

Ilmalämpöpumppu poistaa huoneistosta kosteutta ja parantaa sisäilmaa.

Ilmalämpöpumpuissa on eroja, ja siksi on hyvä käydä keskustelua ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi liian pieni ilmalämpöpumppu ei ole taloudellisesti järkevä ratkaisu. Ilmalämpöpumput myös toimivat erilaisilla hyötysuhteilla talven pakkasilla.

Millainen ilmalämpöpumppu minulle sopii?

Yksi tärkeimpiä asioita on miettiä, millaiseen tilaan ilmalämpöpumppu tulee. Esimerkiksi liian tehokas pumppu pieneen tilaan ei ole järkevä investointi tai puolestaan liian pieni pumppu avotilaan, josta lämpö pääsee jakautumaan asuntoon. Kannattaa aina ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka osaa suositella juuri sinun tarpeillesi sopivaa pumppua.

Mitä ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna?

Keskimääräisesti yksi ilmalämpöpumppu maksaa asennettuna noin 2000 - 2500 euroa. 

Kuinka paljon ilmalämpöpumpulla voi säästää energiantuotannossa?

Kun ilmalämpöpumppu asennetaan suoran sähkölämmityksen tai öljylämmityksen rinnalle, voidaan parhaimmillaan päästä noin 50% säästöihin energiantuotannossa.

Mikä on SCOP-arvo?

Ilmalämpöpumppujen yhteydessä mainittu SCOP-arvo liittyy energiantuotantoon pakkasella. Mitä korkeampi SCOP-arvo on, sitä suuremmalla pakkasella pumppu pystyy tuottamaan energiaa.

Kenelle ilmalämpöpumppu sopii?

- Sinulle, joka haluat säästää lämmityksessä
- Sinulle, joka haluat päivässä muutosta nykyiseen
- Perheelle, joka arvostaa ekologisuutta